Saturday, 2 November 2013

NEW FESYEN!

Assalamualaikum semua.


Dulu kan tengah in  "PEPLUM". Skrg tak tau la. Bagi korang cantik x peplum? anis rasa cantik tu of course la cantik but kalau orang yang keding, tinggi lampai sesuai la kot. Anis ni gemuk dan pendek. ha...ha...ha.. sah-sah kalau pakai nampak mcm mak buyung... hu..hu...hu. lagipun material kainnya lycra. dahla kain lycra ikut bentuk badan. harap-harap la besar nanti keding dan tinggi... hu..hu..hu...


Anis suka peplum tapi anis lagi suka jubah. tak kisah la material kainnya cotton atau lycra atau denim, chiffon dan sebagainya. yang pasti jubah tetap menjadi pilihan anis. anis suka JUBAH A CUT berbanding JUBAH MODEN.  


baju kurung lagilah anis suka. tambah-tambah kalau material kainnya kain getah mcm lycra tu la, lagi anis suka. tak payah gosok dah dan terletak elok kat tubuh kita. 

Oklah. setakat ni sajalah entry kali ni. malam ni atau esok anis update lagi ya. Pasal fesyen jugak...


ASSALAMUALAIKUM.


 








Syukur Dapat Menaip Dengan Baik. Alhamdulilah ^_^

Friday, 1 November 2013

Fesyen untuk WANITA!

Assalamualaikum semua. 

Sudah lama anis tak update blog. tapi anis sihat walafiat. Minggu depan hari Khamis, ada sambutan hari anugerah cemerlang dan sambutan hari kanak-kanak. tak sabarnya nak naik atas pentas amik hadiah. Straight to the point, anis nak cakap pasal fesyen tudung zaman sekarang. ada yang tutup aurat ada yang tak. bagi anis, anis suka orang yang suka simple fesyen like Yuyu Zulaikha. Dia suka pakaian yang simple.

Lihat fesyen Yuyu Zulaikha:



Ni gambar majlis pertunangan Yuyu Zulaikha. Nak baca entry majlis pertunangan Kak Yuyu? Klik SINI. Kak Yuyu memang manis orangnya. Anis suka.....;)

Fesyen simple memang mudah digayakan. Apatah lagi dengan solekan yang natural. Wahhh Cantik.... Bagi remaja, mereka lebih suka pakai legging atau jean legging, blouse, t-shirt, baju kurung dan jubah dan sebagainya. Tudung mungkin shawl, selendang, bawal dan lain-lain

Bagi ibu-ibu pula semestinya suka yang simple right? contoh blouse, skirt, baju kurung, jubah dan lain-lain. tudung mungkin bawal, tudung awning, tudung express, tudung 3 layer dan lain-lain.

Bagi anis, anis suka pakai t-shirt dan seluar jean. Tudung awning atau bawal. Yang tu je la. Anis tak suka make up. Bedak dan lipice pun jadilah. Ha..ha....ha.... Budak-budak lagi. Korang pula suka pakai pakaian yang mcam mna? 

Banyak lagi pakaian yang boleh dipakai. Search la dekat encik google. Ada banyak pic. Setakat ni je la entry Anis untuk kali ni. Nanti anis update cerita lagi keyh.... Jangan lupa share fesyen yang korang suka tau! Assalamualaikum!

p/s: Terima kasih sudi baca.









Syukur Dapat Menaip Dengan Baik. Alhamdulilah ^_^

 
Fully Design By Anis Najiha | All Copyright 2013 © Anis Najiha